Vi skal på bustur til Samsø

 

 

GRUPPEREJSE: Med bus.

Pris: 2195 kr.

Dato: 27.-28. maj 2024

2 dage til Samsø

Foreløbigt program

Vi skal besøge Samsø - øen i midten af Kattegat
Afrejse fra Kalundborg med færgen kl. 08.50.
Endelig køreplan udsendes efter endt tilmelding.
Men under alle omstændigheder skal vi tidligt afsted.

Mandag den 27.5.
Dagens lokale guide står på bussen efter ankomst til Samsø. Den første dag skal vi opleve den sydlige del af Samsø - den største del af Samsøs areal.
Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle. Bl.a. landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg med det smukke nyrestaurerede hus Anton Rosen Huset.

Vi passerer de gamle middelalderkirker, hører om øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om tidligere tiders landbrug på Samsø - og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger. Vi gør hold i en af dem - Samsø Gårdbutik. Svanegården er oprindelig en gammel firlænget Samsø-gård, men er i dag indrettet som en stor gårdbutik.

Virksomheden har sine rødder i det midtjyske, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Ud over uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række af lokale produkter, som vi helt sikkert får en smagsprøve på.

Undervejs spiser vi vores medbragte sandwich.

Mætte af dagens oplevelser kører vi til Tranebjerg, hvor vi indlogeres på Flinchs hotel. Her skal vi også nyde aftensmaden, samt morgenmaden næste dag.

Tirsdag den 28.5.
Vi forlader vores hotel, hvorefter turen går til Nordøen. Her venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Der bliver tid til et besøg i den idylliske by Nordby, som udstråler en helt unik stemning. Byens gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse er blot eksempler på denne oplevelse.
Efter de dejlige oplevelser på Nordøen, kører vi atter sydpå, til Ballen.
Her skal vi indtage frokosten på restaurant Dokken.
Efter frokosten er det tid til at tage tilbage med færgen til Kalundborg.
Forventet hjemkomst ca. 18

Pris: 2195 kr.
Inkluderer: Bus, hotel med ½ pension, 2 x frokost, guide som beskrevet, besøg hos Brdr. Kjeldahl. Tillæg eneværelse 400 kr. Ikke inkluderet: Drikkevarer og kaffe/te fra bussen.
Hotel: https://www.flinchshotel.dk/

Tilmelding til Mikkeltours: Erik Mikkelsen, tlf. nr. 51300694.
Email: erik.mikkelsen@mikkeltours.dk

PS. Ældresagen gør opmærksom på, at deltagerne på rejsen skal være selvhjulpne.