24.9. Vi skal bl.a. besøge Museet for søfart.

GRUPPEREJSE: Varighed – 1 dag

645 kr.

Dagens program den 24.9.

Afgang fra Lejre kl. ca.  08.30. Derefter opsamling flere steder i kommunen. Videre til  Helsingør, hvor vi besøger det nye Museum for Søfart om formiddagen. En guidet rundvisning.

Museet for Søfart.

Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet og træd ind i et underjordisk museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group.

Her møder du en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Museets maritime samlinger udstilles i stemningsfulde og dramatiske udstillinger med store filmprojektioner på arkitekturen. Her kan du se, lytte og selv aktivt opleve den maritime verden.

Efter Museet for Søfart videre til Gilleleje. Frokost på Restaurant Gilleleje Havn.

Derfra videre langs nordkysten til Frederiksværk, hvor vi kan besøge.

Krudtværksmuseet med andre tilhørende bygninger, samt drikke eftermiddagskaffen.

Krudtværksmuseet i Frederiksværk.

Krudtværket producerede krudt til militære og civile formål gennem mere end 200 år og var i funktion frem til 1970´erne.
I mange år blev virksomhedens maskiner drevet af vandhjul. En række ældre produktionsbygninger med vandkraft blev bevaret efter værkets lukning.
De udgør i dag kernen i Krudtværksmuseet, som er verdens bedst bevarede krudtværk med arbejdende maskiner. De fleste af disse maskiner stammer fra perioden mellem midten af 1800-årene og frem til begyndelsen af 1900-åren

Pris: 635 kr. v. min. 40 deltagere.

I prisen er inkluderet ovennævnte program inklusiv frokost, eksklusiv drikkevarer.

Tilmelding senest den 10.8.2015.

Turen er i samarbejde med Ældresagen i Lejre.
Tilmelding til: Jette Rosenberg, tlf. nr. 46402642, mobil nr. 40539774.