Silkeborg og omegn er et meget skønt naturområde, og Silkeborg by en meget spændende historisk by.

 

GRUPPEREJSE: Varighed – 2 dage

Fra 1.845 kr

2-dags tur til Silkeborg den 25.-26. august 2015.

Tirsdag den 25.8. Kl. 08.30.

Afrejse fra Lejre  mod Fyn og Jylland
Foruden en pause, bliver første stop et besøg i Fredericia, fæstningsbyen. En lille guidet tur i bussen med efterfølgende frokost (medbragt sandwich eller lignende). I Fredericia befinder du dig i en levende og dynamisk by, der emmer af historisk charme og atmosfære. Byen blev grundlagt i 1650 og er hjemsted for Nordeuropas bedst bevarede fæstningsanlæg, der i dag er en unik og naturskøn bypark

Derefter mod Silkeborg.
Indkvartering på Hotel Dania, lige midt i byen.

På hotellets hjemmeside kan man læse:
I mere end 150 år er Hotel Dania, i hjertet af Midtjylland, forblevet et af Danmarks førende Hoteller. Hotel Dania, af 1848, har altid været stedet, når forretningsfolk, politikere og de kongelige har besøgt Silkeborg. Sådan var det tidligere og sådan er det i dag. Hotel Dania kendetegnes ved elegance, personlig service, komfort og gastronomi i særklasse.

Sidst på eftermiddagen er der mulighed for at mødes med Tollundmanden og Ellingkvinden på Silkeborg Museum, gå en tur i byen eller hvad man har lyst til.
Aftensmaden nyder vi på hotellet.
 
Onsdag den 26.8.

Efter morgenbuffet’en forlader vi hotellet og kører på en guidet tur i bussen. Vi skal høre en historie om Silkeborg. Turen slutter ved bunkermuseet, hvor vi får mulighed for at høre om museet og baggrunden for det. Vi ser udstillingen der, og der er mulighed for at komme ned i en af bunkerne.
Bunkeren er en af de ca. 12 store betonbunkeres der sammen med 30 mindre betonanlæg udgjorde det tyske militære hovedkvarter i Danmark fra 5. November 1943 til 6. Juni 1945. Efter besættelsen blev der  indkvarteret mange tyske flygtninge i området, og deres historie omtales også i udstillingen.

Ved middagstid sejler vi med ”Hejren/Rylen” fra Silkeborg på en rundtur på 1½ time. Her indtager vi en let frokost under sejlturen.
Efter sejlturen kører vi med bussen til Vrads, hvorfra vi får en oplevelsestur på veteranbanen Bryrup-Vrads.
Veteranbanen Bryrup - Vrads er en af Midtjyllands største turistattraktioner. Den kører på et stykke af den nedlagte Horsens-Silkeborg jernbane som lukkede i 1968. Turen går fra Bryrup til Vrads - en meget smuk tur på ca. 5 km, tæt forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø.
Det er Danmarks korteste tur - men nok den smukkeste!  

Derefter kører vi mod Sjælland. Kaffepause undervejs.
Og som afslutning på hele turen, besøger vi restaurant Sommerlyst i Korsør, hvor vi får en let aftenbuffet, inden vi så kører det sidste stykke vej mod Lejre.
Hjemkomst ca. kl. 21.

Pris pr. person i dobbeltværelse: 1835 kr. I prisen er inkluderet: Transport, hotel i dobbeltværelse med aften- og morgenmad, frokost på ud- og hjemrejse, første dag sandwich eller lignende, guidede ture i Fredericia og Silkeborg, entre til Bunkermuseet, sejlads på søerne, tur med veteranbanen, aftensmad på hjemrejsedagen. Drikkevarer er ikke inkluderet. Tillæg for eneværelse 250 kr.

Prisen er beregnet ud fra et deltagerantal på min. 40 personer.
Rejseleder med på hele turen.

Tilmelding  senest  25.5.2015. Betaling senest 15.6.2015.

Rejsen arrangeres i samarbejde med ældresagen i Lejre. Derfor beder vi om, at tilmeldingen sker til:
Jette Rosenberg, tlf. nr. 46402642, mobil nr. 40539774, og senest  25.5.2015.