Mikkeltours tilbyder rejse til Riga og den vestlige del af Letland

 

GRUPPE REJSE: Varighed 6 dage

Den 8.7.-13.7.

Pris: 5295 kr.

Onsdag den 8.7.
Afrejse fra Kastrup:  Kl. 08.35.
Mødetid: 6.35. Ankomst Riga 10.55.
Indkvartering på hotel Rixwell Centra hotel i Rigas centrum.
Efter frokost en let introduktion til Riga.
Ungdommens sang- og dansefestival afholdes i byen i denne uge, så der er mange aktiviteter i byen, masser af sang og musik.
Fælles aftensmad

Torsdag den 9.7.
Ekskursion i Kurzeme til Talsi og omegn.
Lejre kommune har i mange år haft venskabssamarbejde med Talsi Kommune. Det benytter vi os af og tager på besøg i byen og dens omegn. Her vil vi få et indblik i, hvordan udviklingen er gået i Letland, siden de i 2004 blev medlem af EU. Vi spiser frokost undervejs. Egen aftensmad.

Fredag den 10.7.
Vi skal på en guidet gåtur i byen med lokal, dansktalende guide, som vil vise de mange dejlige steder i byen samt fortælle en masse historier om byen og om Letland. Egen frokost.

Om aftenen besøger vi et spændende spisested i udkanten af byen, Den store Mølle.

Lørdag den 11.7.
Vi skal på en lille tur til byen Salaspils, som ligger syd for Riga, ca. ½ times kørsel i bus. Formålet er at vi skal besøge stedet, som var koncentrations¬lejr under nazisterne i 2. verdenskrig fra 1941-1945.
Mens lejren var i drift, har der opholdt sig op til 20.000 mennesker på stedet.
 
I 1967 blev stedet, som er et af Europas største monumentkomplekser til minde om ofre for nazismen, åbnet.  Mindesmærket skaber et symbol på grænsen mellem liv og død med en 100 meter lang betonmur, hvorpå der står skrevet - ”Bag disse porte jamrer jorden”.
www.salaspilsmemorials.lv/en/index/

Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge frilandsmuseet, som også fortæller historie om Letland og som måske er klædt i folklore med sang, dans og musik. Frilandsmuseet er beliggende i udkanten af Riga. Billedet herunder er fra sang- og dansefestivalen i 2013.


Søndag den 12.7.
Dagen er til egen disposition. Sang og musik i parkerne, masser af spændende boder med bl.a. dejligt lettisk produceret tøj.

Vi slutter af med fælles spisning om aftenen.

Mandag den 13.7.
Afrejse fra Riga til København kl. 10.15 med Norwegian. Vi kører med taxa fra hotellet til lufthavnen. Afgang fra hotellet kl. 7.30.

Pris:  5295 kr.
Inkluderer: hotel med morgenmad i Riga. Tillæg for eneværelse 1400 kr.
Desuden er inkluderet: Flyrejse tur/retur. Bustur til Talsi med frokost, bustur til Salaspils med frokost, guidet bytur i Riga og dansk rejseleder.  Aftensmad den første  og sidste aften.

Tilmelding inden den 15.3.2020
Husk at oplyse jeres pasnavne ved tilmeldingen.