Med bus til Pretzsch, Leipzig, Wittenberg, Spreewald.
Og så skal vi bo på Parkhotel i Pretzsch.

I et dejligt område nær Elben ligger byen Pretzsch og i byen ligger Parkhotel. Parkhotel har et fantastisk værtspar, som altid står klar til at modtage deres gæster, og de er altid parate til at bidrage med dejlige opelevelser.

Vi har ikke aktuelt en tur, men herunder et eksempel på en rejse til Pretzsch.

Grupperejse med bus: 5 dage

Pris: ca. 5000 kr.

Dag 1: Afrejse fra Lejre med opsamling flere steder.

Via Gedser-Rostock til Pretzsch. Vi nyder frokostbuffet’en på færgen. Ankomst sidst på eftermiddagen til Parkhotel i Pretzsch, hvor værtsparret Christoph og Mandy er klar til at tage imod.

Efter aftensmaden vil værtsparret servere en velkomstdrink og fortælle om Pretzsch og omegn.

Dag 2: Wittenberg.

Naturligvis går en af dagene til Wittenberg, bl.a. til Schlosskirche, hvor Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren. Men vi skal også have en guidet tur i byen med dansktalende guide.

Besøg på vinslot.

Efter Wittenberg kører vi videre til det nordligste vinslot i Tyskland, hos familien Zwicker. Her vil vi få historien om slottet, vindyrkning og produktion, smagsprøver samt en let frokost.

På hjemturen kører vi via Torgau, der er kendt som byen, hvor russiske og amerikanske tropper mødtes ved slutningen af 2. verdenskrig.

Aftensmad på hotellet (hver aften).

Efter aftensmaden fakkelvandring med ”Martin Luther”, eller hvis vejret driller, bingo sammen med Christoph.

Dag 3:  Spreewald.

Vi skal på en ekskursion til det spændende område Spreewald, hvor sorberne bor. Sorberne er et slavisk folkefærd, som har levet i området  i århundreder.

Her er vandvejen næsten lige så vigtig som landevejen. Vi skal sejle i Kähner, spise dejlig frokost undervejs, og så måske købe agurker, som stedet er meget berømt for.

Der lever endnu i Tyskland ca. 40.000 sorbere eller efterkommere af sorbere, som stadig taler sorbisk. I middelalderen talte man sorbiske i hele Østtysklandsområdet.

Efter aftensmaden fakkelvandring med ”Martin Luther”, eller hvis vejret driller, bingo sammen med Christoph.

Dag 4: Leipzig og køreprøve.

Vi skal besøge Leipzig, musikbyen, kulturbyen, universitetsbyen. Her skal vi på en lille byvandring om formiddagen og spise frokost i Ratskeller i byen.

Køreprøven!

Og derefter retur til Pretzsch, hvor den store køreprøve venter. Christoph arrangerer Trabantkøreskole for en eftermiddag. Her får gæsterne mulighed for at erhverve sig et særligt kørekort til den ikoniske østtyske bil Trabant.

Og hvad er mere nærliggende end  at slutte af med en Trabantaften, med   dejlig aftensmad og efterfølgende  danseaften.

Dag 5:  Hjemturen begynder.

Vi forlader vores hotel og kører til Magdeburg, hvor bl.a. vil besøge det interessante vandvejskryds i byen. Derefter kører vi til Rostock og om bord på færgen nyder vi aftenbuffet’en.

Pris pr. person i dobbeltværelse: ca. 5000 kr.


Inkluderet i prisen:
5 x aftensmad, 5 x frokost, guidede ture som nævnt i programmet, besøg på vingård, aftenunderholdning på hotellet, sejltur i Spreewald.

Ikke inkluderet: Drikkevarer